До України повернули ще 9 дітей з окупованих територій Херсонщини

Українські влади продовжують здійснювати важливу роботу щодо повернення дітей, які протягом тривалого часу перебували на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. Олександр Прокудін, очільник Херсонської обласної військової адміністрації, повідомив про успішне повернення ще дев’ятеро дітей, віком від 5 до 14 років, які тепер матимуть можливість жити в безпеці та комфортних умовах.

Ця благодійна і важлива робота стала можливою завдяки спільним зусиллям організації Save Ukraine, яка отримала підтримку від Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Загалом, з початку 2023 року вдалося повернути 121 дитину з Херсонської області на підконтрольну Україні територію. Це свідчить про безкомпромісний зобов’язання українських влад та громадських організацій до забезпечення безпеки та добробуту дітей, які постраждали внаслідок конфлікту.

Нагадаємо, що в останній день вересня 2023 року також відбулося важливе повернення двох братів, 13-річного Кирила та 4-річного Сергія, з тимчасової окупації, що є ще одним прикладом невтомної роботи та готовності допомагати дітям, які перебувають у важких умовах конфлікту. Україна продовжує свою місію в забезпеченні безпеки і майбутнього для найбільш беззахисних своїх громадян – своєї молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *