ЯК БОРОТИСЯ ЗІ СТРЕСОМ

З розвитком суспільства, роль стресу зазнала змін, і він супроводжує нас у різних ситуаціях, включаючи робочий процес.

ЗВІДКИ БЕРЕТЬСЯ СТРЕС? Однією з найпоширеніших причин стресу є емоційні труднощі та проблеми, що виникають в повсякденному житті. Зависання на минулих подіях або постійне переживання майбутнього можуть призвести до постійного нервового напруження.

Нездорова дієта є ще одним поширеним фактором стресу, тому рекомендується уникати вживання надмірно жирної та переробленої їжі, а взамін обирати збалансоване харчування. У стресових ситуаціях вегетативна нервова система активує основні органи, і при тривалому стані тривоги вони стають перевантаженими. Це може спричинити порушення гомеостазу і негативно вплинути на тканини та органи. Постійне напруження підвищує ризик захворювання.

СТРЕС ТА ДІЄТА Люди, які часто допускають стрес, можуть бути більш схильними набирати зайву вагу. Це через те, що стрес може призвести до зниження споживання жиру, підвищення рівня інсуліну в крові та підвищення бажання вживати солодке та вуглеводи.

Люди, які відчувають стрес, часто віддають перевагу швидким їжам та апетитним, але не здоровим закускам. Однак, для багатьох дієти можуть асоціюватися із самодисципліною та обмеженнями, що, у свою чергу, може бути додатковим стресовим чинником. Завжди можна спростити собі життя та обирати здоровий спосіб харчування, наприклад, обираючи їжу, яка багата на поживні речовини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *