Медики розповіли, як по кашлю визначити рак легенів

Фахівці з Великобританії визначили певні ознаки, які можуть служити індикаторами розвитку раку легенів під час кашлю. Вони наголошують на тому, що тривалий кашель – це явище, яке необхідно ретельно вивчати, не зволікаючи з реакцією.

Симптоми раку легенів зазвичай не виявляються на ранніх стадіях. Однак, оскільки ця онкологічна патологія вважається однією з найбільш розповсюджених та серйозних, важливо вчасно розпізнавати перші ознаки, коли вони з’являються, зауважують британські лікарі. Особливо ключовим сигналом небезпеки є кашель. Індикатором небезпеки є тривалість кашлю протягом трьох тижнів або більше, особливо якщо відбуваються зміни в його інтенсивності. Також до цих симптомів включаються: постійно повторювані грудні інфекції, хрип невідомого походження, кров у мокротах, біль у грудях або плечах, який не зменшується з часом, а також хрипкий голос, який триває протягом трьох тижнів. До цього списку входять також відчуття втоми та невиправдана втрата ваги.

Необхідно враховувати, що деякі з цих симптомів можуть бути обумовлені іншими захворюваннями легенів або курінням. Рак іноді виявляється випадково, коли людина проводить дослідження для іншої медичної проблеми, зауважують онкологи.

Крім того, існують фактори ризику, які можуть збільшити ймовірність розвитку раку легенів, включаючи забруднення повітря, історію захворювань дихальних шляхів, вплив радону та сімейну спадковість. Важливо відзначити, що наявність цих умов не завжди означає автоматично розвиток цього захворювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *