Понад 1,7 тис. об’єктів культурної інфраструктури України постраждали через агресію РФ – Мінкультури

Російська агресія проти України залишила собою прикрі наслідки для культурної інфраструктури країни. За даними Міністерства культури та інформаційної політики, загалом 1702 об’єкти культурної цінності стали жертвами цієї агресії, а приблизно третина з них була повністю зруйнована.

Пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики наголосила, що пошкодження культурних об’єктів продовжують фіксувати через незвідану агресію Росії в Україні. Зокрема, зазначено, що найбільше пошкоджень було зафіксовано в Донецькій, Херсонській, Харківській, Київській, Миколаївській, Луганській та Запорізькій областях. Всього загрозі піддалися: клубні заклади – 841; бібліотеки – 601; заклади мистецької освіти – 131; музеї та галереї – 99; театри та філармонії – 30.

Нажаль, станом на кінець вересня 2023 року значна частина Луганської та частини Херсонської, Запорізької та Донецької областей залишаються під тимчасовою окупацією, що унеможливлює точний розрахунок кількості постраждалих об’єктів культурної спадщини під час бойових дій та окупації. Усі ці факти підкреслюють важливість збереження та захисту культурних цінностей в умовах конфлікту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *