Країни G7 заморозили вже $280 млрд російських активів

Країни G7 вже заморозили $280 млрд російських активів, як повідомлено в спільній заяві міністрів фінансів та керівників центральних банків цих країн. Представники “Великої сімки” відзначили, що це лише перший крок у заморозці російських активів, і вони залишать їх замороженими, доки Росія не відшкодує Україні завдані збитки.

Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак висловив свою думку щодо цієї заяви, підкреслюючи необхідність конфіскації російських активів та їхнього використання для відновлення України.

Крім цього, міністри фінансів G7 наголосили на важливості забезпечення відшкодування завданих Україні збитків, і цей позиціонується як важливий етап у міжнародних зусиллях щодо реагування на російську агресію в Україні.

Зараз український уряд та міжнародні спільноти ведуть активні діалоги щодо можливих дій і санкцій проти Росії у разі неповного виконання нею умов щодо відшкодування збитків та вирішення конфлікту в Україні. Уряд України продовжує наголошувати на важливості відновлення територій, зруйнованих війною, та допомоги постраждалим містам та регіонам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *