Суд заарештував 100% активів «Київстару»

Український суд ухвалив рішення про затримання 100% акцій компанії “Київстар”, яка раніше перебувала під контролем російських олігархів через нідерландську компанію VEON Ltd. Ця інформація була оголошена у “Українських Новинах”.

Серед активів, які були затримані, входили 100% акцій ПрАТ “Київстар”, які колись контролювалися Михайлом Фрідманом, Петром Авеном і Андрієм Косоговим через нідерландську компанію VEON Ltd. В рамках цього рішення суду також були заморожені частки “Київстар” в інших українських компаніях, включаючи “Хелсі Україна”.

Важливо відзначити, що російські олігархи контролювали, а не володіли 100% акцій компанії “Київстар”. Для України це рішення суду є значущим, оскільки воно спрямоване на відновлення контролю над стратегічно важливим телекомунікаційним підприємством.

У будь-якому разі, оператор “Київстар” продовжує свою роботу у звичайному режимі. Представник компанії підкреслив, що Михайло Фрідман був відсторонений від управлінських та бізнес-процесів у телекомунікаційній групі VEON, до якої належить “Київстар”.

Заява “Київстару” стверджує, що Михайло Фрідман не є кінцевим бенефіціарним власником компанії і не впливає на її операційну діяльність. Він також не отримує жодних фінансових або інших вигід від діяльності “Київстар”. Зокрема, Михайло Фрідман є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка, у свою чергу, є міноритарним акціонером міжнародної телевізійної групи. Важливо зазначити, що в 2022 році Михайла Фрідмана відсторонили від усіх управлінських або бізнес-процесів у LetterOne, а його активи в цій компанії були заморожені через фінансові санкції, які були введені Сполученими Штатами Америки та Великою Британією.

Незважаючи на ці події, “Київстар” продовжує надавати послуги з цифрового електронного зв’язку для більш ніж 24 мільйонів своїх абонентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *