SpaceX запустить 22 супутники Starlink

Компанія SpaceX планує вивести на орбіту ще 22 супутники Starlink з Флориди в ніч на понеділок, 9 жовтня. Космічний корабель Starlink буде запущений на вершині ракети Falcon 9 зі станції космічних сил на мисі Канаверал о 20:42 за східним часом (або 00:42 за Гринвічем 10 жовтня). Також доступні чотири резервні часи для запуску, починаючи з 21:32 за східним часом і закінчуючи о 12:10 за східним часом (або з 13:32 до 04:10 за Гринвічем 10 жовтня).

Ви зможете спостерігати за цим запуском в прямому ефірі через обліковий запис SpaceX на платформі X (раніше відомій як Twitter). Трансляція очікується почати близько за п’ять хвилин до запуску. Якщо все піде за планом, перший ступінь Falcon 9 повернеться на Землю для вертикальної посадки в морі на безпілотному кораблі SpaceX з назвою “A Shortfall of Gravitas”, що відбудеться приблизно через 8,5 хвилин після запуску.

Цей запуск є 14-м за рахунком для цього конкретного першого ступеня Falcon 9. З 13 попередніх місій дві відправляли астронавтів на Міжнародну космічну станцію для NASA. Розгортання 22 супутників Starlink з верхнього блоку Falcon 9 на низьку навколоземну орбіту планується приблизно через 65 хвилин після запуску.

Спочатку запуск був запланований на вечір неділі, 8 жовтня, але через сильний вітер його відклали на наступний день. Крім того, в цей же час інший Falcon 9 запустив 21 супутник Starlink з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії о 3:23 ранку за східним часом (07:23 GMT) в понеділок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *