имчасовий коридор для експорту української продукції морем потрібно перетворити на постійний, – “Метінвест”

Після того, як перші судна з зерном і металом покинули українські порти, з’явився деякий оптимізм щодо можливості повернути повноцінний морський експорт. Проте, генеральний директор групи “Метінвест”, Юрій Риженков, вважає, що державі та бізнесу потрібно спільно працювати над тим, щоб перетворити тимчасовий коридор для морського експорту у постійний маршрут.

Він зауважив, що Українська Збройні Сили, Військово-Морська Флотилія, Головне Управління Розвідки та Міністерство Внутрішніх Справ працювали над цими питаннями протягом восьми місяців. Проте, щоб зробити цей коридор постійним, потрібно більше спільних зусиль.

Риженков підкреслив, що відновлення морського експорту є особливо важливим для гірничодобувного сектора групи, оскільки неможливість вивозити залізорудну сировину морем примусила компанію значно знизити завантаження гірничорудних комбінатів.

Крім того, втрата маріупольських металургійних комбінатів призвела до втрати майже 50% українського виробництва та експорту металу.

Зараз в Україні функціонують лише чотири металургійні підприємства, включаючи меткомбінати “Метінвест” – “Каметсталь” та “Запоріжсталь”, які працюють на 65-75% своєї потужності. Для нормальної роботи металургії потрібно завантажити комбінати більше ніж на 80%. Повністю орієнтуючи свій експорт на європейський ринок, компанія має важливий внесок в економіку України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *