5 звичок, які врятують ваше серце

Певні корисні звички можуть сприяти запобіганню розвитку серцевих захворювань, за словами лікаря-кардіолога Володимира Протасова.

Підкреслюючи важливість керування кількістю солі в раціоні, лікар наголосив, що натрій може спричиняти задержку рідини в організмі, що збільшує навантаження на серцево-судинну систему. Протасов порекомендував уникати закусок і будь-яких солоних продуктів. Важливо пам’ятати, що натрій може міститися не лише в чіпсах, але й у соєвому соусі, беконі, попкорні, бульйонних кубиках та навіть у хлібі.

До того ж, рекомендується зменшити споживання цукру. Солодощі, солодка випічка, готові сніданки та оброблені продукти містять велику кількість штучної глюкози. Натомість, найдоцільніше вживати цукор, який природно міститься у фруктах, відомий як фруктоза. Протасов підкреслив необхідність обмеження споживання штучних продуктів, а також включення у раціон їжі, багатої на калій, оскільки цей компонент регулює артеріальний тиск. Джерелами калію є квасоля, горіхи, шпинат, капуста, горох, фініки та банани. Треба пам’ятати, що при термічній обробці кількість калію в продуктах може зменшитися.

До інших корисних компонентів для серця належить магній, який регулює синтез білка в організмі, нормалізує тиск та ритм серця. Джерелами магнію є шпинат, бобові, горіхи, цільнозернові продукти та різне насіння.

Крім того, Протасов настійливо рекомендує припинити куріння та обмежити споживання алкоголю. Постійні прогулянки на свіжому повітрі та фізичні вправи також можуть стати корисними. Крім того, фахівці наголошують на важливості уникання стресів та хвилювань, оскільки це може вплинути на функціонування кровоносної системи, навіть невеликі телефонні дзвінки можуть відігравати роль у цьому контексті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *