Лікарі знайшли спосіб передбачити смерть літніх людей

Виявлено, що несподівані зміни у рівні фізичної активності можуть мати серйозний вплив на ризик травм та навіть швидкість смерті.

Група науковців з США та Канади презентувала результати свого дослідження, яке тривало 13 років. Під час цього періоду вчені активно спостерігали за рівнем фізичної активності добровольців, які складалися зі 1275 людей похилого віку. Учасники дослідження були обладнані спеціальними моніторами для відстеження своєї активності.

Аналіз результатів показав, що раптові зміни у фізичній активності можуть слугувати сигналами тривоги. Особи, які випадково виявляли збільшення або спад активності, були більш схильні до ризику отримання травм, втрати незалежності та смерті. Такі особи померли на 1,6 рази частіше, ніж учасники експерименту, які не проявляли значних змін у своїй активності протягом періоду дослідження. Покрім того, в цій групі було також зареєстровано значну кількість випадків травм та інвалідизації.

Фахівці вважають, що несподівана зміна активності може бути пов’язана з деменцією та епілепсією, обидві з яких негативно впливають на якість та тривалість життя. Для більш глибшого розуміння цього зв’язку та його можливих наслідків, потрібні додаткові дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *