США зможуть одночасно надавати військову допомогу Україні та Ізраїлю – голова Пентагону

Сполучені Штати Америки активно забезпечують Ізраїль необхідною зброєю і боєприпасами для забезпечення захисту країни від терористичних загроз, заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

“Ми впроваджуємо підтримку для Ізраїлю на такому ж рівні, як ми робимо це для України”, – сказав він після зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі.

Остін підкреслив стійку американську підтримку Ізраїлю та відзначив невідкладну поставку боєприпасів і систем перехоплення ракет, включаючи “Залізний купол”, для забезпечення безпеки країни.

Важливо відзначити, що США підтримують Україну в її боротьбі з російською агресією, і НАТО залишається оборонним альянсом, що підтримує право України на самооборону та готується до майбутніх викликів.

Міністр оборони США Ллойд Остін раніше підкреслював американську готовність надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, і він виразив переконання в двопартійній підтримці цього питання в Конгресі.

За повідомленнями The Washington Post і NBC News, обговорюється можливість об’єднання військової допомоги для України та Ізраїлю в одному пакеті. Це може полегшити затвердження допомоги для України в Конгресі, не дивлячись на опозицію частини республіканців у Палаті представників.

Зазначимо, що в США затверджено тимчасовий бюджет, який не містить фінансування для України. Адміністрація Байдена намагалася виділити Україні 24 мільярди доларів на постачання озброєння, але це спровокувало опозицію деяких республіканців. Однак уряд знайшов тимчасовий компроміс для уникнення федерального “шатдауну”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *