США збільшать постачання дронів-камікадзе

Україна готується до збільшення обсягів поставок безпілотників-камікадзе Switchblade 600, що може значно підвищити здатність Києва у нейтралізації російських об’єктів за далекою лінією фронту. В даний момент українські війська мають більше безпілотників Switchblade 300, але “це швидко зміниться”, за словами Чарлі Діна, віцепрезидента з глобального розвитку бізнесу та маркетингу оборонного підрядника AeroVironment.

Він підкреслив важливість безпілотників Switchblade 600 для оборони України.

Сполучені Штати надали Україні різні типи безпілотників в рамках пакетів військової допомоги, включаючи Switchblade, але точну кількість не розкривають. Моделі Switchblade розроблялися протягом більш як десяти років. Перша версія, Switchblade 300, продовжує піддаватися оновленню, а остання версія володіє дальністю польоту понад 20 км і може летіти більше 20 хвилин.

Більш потужний Switchblade 600 призначений для ліквідації ворожих танків і броньованих транспортних засобів, що розташовані на полі бою. Новіші моделі можуть летіти понад 40 хвилин зі швидкістю понад 110 км/год.

Оскільки російські війська мають важку бронетехніку, “використання такої зброї, як Switchblade 600, є надзвичайно важливим для нейтралізації цих ворожих систем зброї”, – відзначив Дін.

Switchblade 600 може надавати українським операторам можливість вдарити по цілям на відстані приблизно 100 км, що дозволяє “нейтралізувати дуже важливі російські об’єкти за межами передової лінії, що недосяжно для інших видів озброєння”, за словами представника AeroVironment. Важливо, що оператор має можливість вносити зміни у маршрут безпілотника на протязі всього політу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *